CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Do you have questions?
Contact us.

Request download

Traži se fleksibilnost i stabilnost 

Pošto su prošlih godina najbolje rezultate napravili s jednim strojem BF 511 i dva BF 512, firma Drukarnia Dimograf u poljskom gradu Bielsko-Biała je u travnju stavila u pogon s BF 530 jednu novu Müller Martini-knjižnu liniju marke Kolbus.

Pored kalendara, knjige su osnovni posao grafičkog kompletnog pogona, koji je osnovan 1989. s tri djelatnika, a danas zapošljava 250 ljudi, s pripremom, tiskom i tiskarskom doradom. 18 milijuna softcoverhardcoverknjiga godišnje producira firma Dimograf. „S obzirom da naklade padaju, a terminski okviri postaju sve kraći, premješta se produkcija knjiga pojačano u smjeru Europe – a od toga profitiramo i mi“, kaže predsjednik uprave i većinski dioničar Dariusz Mrzygłód.
 
Kako bi povećani volumen ulovili i istovremeno povećali produktivnost, te poboljšali kvalitetu knjiga, zamijenio je Dimograf stariji BF 511 s opsežnom novom knjižnom linijom BF 530 s automatskim nalagačem knjižnog bloka, strojem za lijepljenje hrpta i gaze RF 700, prešom za pridržavanje FN 720, strojem za umetanje pokazne vrpce LE 660, trorezačem HD 143.P, strojem za umatanje folijom, slagačem knjiga u kup DS 392.A i Pluton-slagačem na palete. „Već godinama imamo dobra iskustva s Kolbusovim knjižnim linijama, i bili smo vrlo zadovoljni s brigom o kupcima prodajnog tima u firmi Müller Martini za vrijeme faze procjene novog postrojenja“, obrazlaže Dariusz Mrzygłód svoju najnoviju investicijsku odluku. 
 
Prema šefu firme linija BF 530 je iskazala svoju veliku fleksibilnost po pitanju naklada. One startaju kod Dimografa u hardcoverpodručju s 300 i mogu – kod prosjeka od 2500 – ići i preko 200.000. Brza vremena novih podešavanja za malene naloge su stoga tražena kao i stabilna produkcija velikih naklada. „BF 530 je optimalan za naš spektar proizvoda», podcrtava Dariusz Mrzygłód.
 

Nova knjižna linija BF 530 nastavlja u tvrtki Dimograf dugu tradiciju sa strojevima firmi Kolbus i Müller Martini.