CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Do you have questions?
Contact us.

Request download

Peti FlexLiner u četiri godine

S obzirom da njihov volumen prospekata raste bez zaustavljanja, tvrtka Prospekt Versand Service GmbH (P.V.S.) je u pogon uzela i peti FlexLiner. Od ožujka u njihovoj tvornici u mađarskom gradu Sopronu u upotrebi stoji jedanaest sistema umetanja priloga tvrtke Müller Martini.

1,488 milijarde prospekata u godini 2014., 1,690 mrd. 2015., 1,870 mrd. 2016., 2,050mrd. 2017., 2,240 mrd. 2018. – broj prospekata koje P.V.S. obrađuje za kupca u više europskih država pokazuje godinama samo u jednom smjeru i to prema gore. „Prospekti su zato tako popularni, zato što se dostavljaju na kućna vrata, često puta leže više dana u kućanstvu, najčešće ih koristi više osoba, a čovjek si može uz kavu ugodno pogledati i usporediti različite ponude – bez da mora uključivati elektronički uređaj“, direktor firme P.V.S. Erich Romano objašnjava model uspjeha. 
 
To se osniva ne modernom produkcijskom procesu s visoko automatiziranim sistemima. Aktualno su u gradu Sopronu blizu austrijske granice u upotrebi deset strojeva za umetanje priloga tvrtke Müller Martini: četiriFlexLiner, tri Biliner, dva AlphaLiner i jedan Integro. Tijekom ožujka dolazi uz to i peti FlexLiner od 2015. «Tehnika naših FlexLinera se već dokazala, a ja sam s njima skroz zadovoljan. Zato je bilo logično da ponovo uložimo u taj model stroja za umetanje priloga.», objašnjava Erich Romano svoju najnoviju odluku o investiciji. 
 
Najnoviji FlexLiner raspolaže s jedinicom za lijepljenje, kako bi istovremeno s umetanjem karte lijepila na prospekte – što se prema direktoru traži od kupaca u rastućoj mjeri. Do tada je P.V.S. lijepio karte isključivo offlinena specijalnim strojevima. To će se i dalje tako raditi, zbog čega je uspješno poduzeće pored petog FlexLinera u pogon stavila i novu offlinejedinicu za lijepljenje s križnim slagačem Robusto tvrtke Müller Martini. Time izrađeni prospekti idu nakon toga na FlexLiner-linije 1 do 4.


Erich Romano: „Apsolutno nema smisla, da se ponovo oslanjaju samo na FlexLiner.“