Първата в света Prinova, така че
Rapidocolor Printing не сав мат ...

Horia Pufan (Rapidocolor Printing): «Теловото подшиване е основният ни бизнес и най-важният ни стратегически фокус за бъдещето».

ед първото стартиране на новата влагащо-шиеща машина Prinova от Müller Martini през февруари, Rapidocolor Printing в Букурещ има за цел да стане лидер на румънския пазар за технически ръководства.

«Теловото шиене е основният ни бизнес и най-важният ни стратегически фокус за бъдещето», казва  Horia Pufan, администратор на Rapidocolor Printing. Ето защо компанията с пълен набор от услуги, основана през 1999 г. и в която работят 60 души, инвестира в новата влагащо-шиеща машина Prinova, която да замени Müller Martini модел 1509, произвеждала продукти дълги години. Като универсалена машина за къси тиражи, Prinova е предназначена и за средни тиражи.

Horia Pufan обяснява защо машината, работеща с до 9000 цикъла на час, пусната тази есен с шест подавача за легнали купчини (с опция за разширяване до максимум 14 станции), подавач за корици и двойна станция за ръчно подаване е избрана за най-важната инвестиция на компанията през последните пет години, като прави сравнение с игра на шах: „Искаме да произвеждаме поръчките за нашите основни клиенти навреме и да спечелим партията с Prinova!«

В допълнение към високата си надеждност и производителност - Rapidocolor Printing утрои с помощта на новата машина капацитета си за телово подшиване и по този начин очаква и по-голяма клиентска база - компактният дизайн също говори в ползата на Prinova с новите си, иновативни единични подавачи. Това е така, защото изисква значително по-малко пространство от своя предшественик. «За нашия бизнес това е важен критерий», подчертава Horia Pufan, «защото се намираме в самия център на града, а пространството е доста ценно»

Комбинирайте това с факта, че Rapidocolor Printing има изключително широк продуктов спектър. Тиражите варират между 50 и 200 000 копия на работа. По-специално за кратки тиражи се изисква възможно най-бързата пренастройка на техниката - и новата Prinova гарантира това. Специализирайки се в производството на технически ръководства, Rapidocolor Printing  има ясна цел в този сегмент според HoriaPufan: «Искаме да станем лидер на румънския пазар през следващите две години».

В допълнение към ръководствата, компанията от Букурещ произвежда и каталози, брошури и списания. Най-старият клиент е и един от най-известните в страната: „Afaceri Poligrafice“, водещото търговско списание в Румъния за графичната индустрия и визуалната комуникация.