CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Your strong partner.

Do you have questions?
Contact us.

Your strong partner.

Müller Martini México, S.A. de C.V.
Cuauhtémoc No. 146
Col. Tizapan San Ángel
Del. Álvaro Obregón
C.P. 01090 México
D.F./Mexico

For more information contact your local agency.

Show map

Request download

No Pain, no Spain!

Inline-duo Vareo/InfiniTrim otvara za firmu Bonacia u engleskom Peterboroughu kompletno nove perspektive – i sve zaposlenike možda uskoro odvede na vikend-put u Barcelonu. 

S lijeva: Carl Whitelock, Rosie Whitelock i David McGinlay (manager prodaje Müller Martini Velika Britanija).

Već je dobra godina prošla od kad je Rosie Whitelock sjela na par sati za svoj kompjuter, izradila excel-tablicu i izračunala pomoću raznih varijabli, koje opcije stoje otvorene poduzeću po pitanju neposredne budućnosti u uvezu knjiga.  
 
Opcija 1, odustati od investicije u novu liniju za meki uvez lijepljenjem, bila je brzo odbačena. „Troškovi plaća bi za 2019. ekstremno narasli, a naš dosadašnji stroj za meki uvez lijepljenjem i trorezač bili bi dan i noć u pogonu“, zaključila je šefica financija firme Bonacia.
 
Bitno napetija bila je usporedba između opcije 2 i 3 – investicija u Inline-duo stroj za meki uvez lijepljenjem Vareo / trorezač InfiniTrim tvrtke Müller Martini ili u stroj za meki uvez lijepljenjem s offline-trorezačem nekog drugog proizvođača. Pri tome su se kristalizirala dva uočljiva broja. Troškovi nabave za rješenje firme Müller Martini bili bi doduše veći. Ali uzevši u obzir druge faktore Rosie Whitelock je zaključila da se godišnji pogonski troškovi za Vareo i InfiniTrim nalaze ispod onih od konkurentskih strojeva.   
 
U težištu su pri tome bili manji kadrovski troškovi. Jer kao posljedica visoko automatizirane produkcije sa strojevima Vareo i InfiniTrim otpadaju smjene i prekovremeni sati. No nisu samo goli brojevi sami po sebi pali na pamet direktoru proizvodnje Carlu Whitelocku. „Vareo und InfiniTrim dopuštaju nam također veću varijabilnost formata, ubrzavaju Book-of-One-produkciju, zahvaljujući barkodu izbjegavaju krivo usklađivanje sadržaja i omota, dovode markantno manje makulature, te nam pomoću proširenja kroz nalagač predlista nude mogućnost, ubuduće također i industrijski izrađivati „nakladu 1“ i u hardcover-knjižnim blokovima. Ovu ćemo opciju sigurno upotrijebiti u nadolazećoj godini. Hardcover-knjige čine 16% našeg prometa“, kaže muž Rosie Whitelock.   
 
Za poduzeće osnovano 2009., koje zapošljava 92 djelatnika, te tiska isključivo digitalno, jedan uski workflowje važniji, nego da dnevno 60 proizvoda „naklade-1“ napusti pogon. No Bonacia producira na stroju Vareo i InfiniTrim, kao i na drugoj liniji za meki uvez lijepljenjem i veće naklade do 8000 primjeraka po naslovu. 
 
Za 2019. je napredno poduzeće postavilo ambiciozan cilj. Oni će kod godišnjeg dobitka – da se vratimo na brojeve – po prvi put prekoračiti granicu od 1 milijuna funti. Ako to uspiju, onda će svi djelatnici, biti pozvani na vikend u Barcelonu. Mnogi radnici zbog toga već mjesecima nose majicu s natpisom «No Pain, no Spain» – u slobodnom prijevodu: „Bez napora se ne ide u Španjolsku.“ Ako to nije motivacija, …