CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Your strong partner.

Do you have questions?
Contact us.

Your strong partner.

Müller Martini México, S.A. de C.V.
Cuauhtémoc No. 146
Col. Tizapan San Ángel
Del. Álvaro Obregón
C.P. 01090 México
D.F./Mexico

For more information contact your local agency.

Show map

Request download

Гъвкав дует

15 години след NewsLiner предприятието Moser Holding AG пусна в производство в печатницата си в австрийския град Innsbruck един FlexLiner  - втора система за влагане във вестници от Müller Martini. Издателите на ежедневника Tiroler Tageszeitung повишиха по този начин гъвкавостта при влагането на предварително отпечатани продукти и рекламни вложкив основния си вестник, както и в много на брой седмични издания


От ляво надясно: Daniel Marent, асистент на управителя и Gerhard Urban, мениджър продажби в Müller Martini Eastern Europe.

Силата на Tiroler Tageszeitung се дължи на голямата му регионална обвързаност. Ежедневникът има за деветте района, в които се разпространява, различни локални секции. Те се отпечатват всеки ден от 18 ч като предварителни продукти, навиват се на роли върху FlexiRoll-буфер и от 22 ч. се влагат заедно с множество рекламни приложения при отпечатването на основния вестник. За този процес на влагане се грижеше от 2003 г. един NewsLiner с осем станции и един подавач на мострени промо-продукти.
 
Допреди няколко месеца през тази система за влагане минаваха освен ежедневника, също и някои други вестникарски продукти и много регионални издания на Austria AG в общ тираж от близо 330 000, както и излизащите за все по-малки зони на разпространение окръжни издания. Това вече е минало, защото от миналия януари излизащите в сряда седмични вестници се обработват от новата система за влагане FlexLiner, също от Müller Martini. Тъй като той има 12 станции, на него сега могат да се влагат машинно повече вложки, отколкото преди. 
 
„Освен това разполага с отваряне със шина“, споделя инж. Daniel Marent, асистент на управителя, „и вече могат да се влагaт и обрязани приложения без отстъп. Откакто техниците в печатницата преустроили сами един ротационен нож Müller Martini Exacto, обрязаните вложки вече имат все по-голям дял. Те се подшиват с телчета в ролната печатна машина, навиват се на роли и от там се подават за обрязване към Exacto, навиват се отново и по-късно се влагат в основния продукт.
 
„Сега новите PX-подавачи на FlexLiner позволяват обработката и на по-дебели продукти“, подчертава Daniel Marent едно друго голямо предимство на новата система за влагане, разполагаща с две двойни размотаващи станции и управлявана от системата за контрол на експедицията MPC (Mailroom Production Control).
 
„Тъй като сега обработваме двата основни типа вестника на две различни инсталации и в критични ситуации можем да прехвърлим производството само на едната система, можем да кажем, че сме станали по-гъвкави, като същевременно сме повишили и сигурността на производството при евентуална авария“, прави позитивна равносметка на първите месеци от новата производствена ситуация Daniel Marent.