CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Your strong partner.

Do you have questions?
Contact us.

Your strong partner.

Müller Martini S.p.A.
Viale Rimembranze 50
I-20099 Sesto S. Giovanni / Milano

 

Phone: +39 02 26237 1
Fax: +39-02-2426 851

Show map

Request download

„Точно това, от което се нуждаем“

Schätzl Druck & Medien GmbH & Co. KG в германския град Donauwörth инвестира в решението за производство на книги с твърди корици, представено от Müller Martini на Hunkeler Innovationdays в Люцерн, състоящо се от устройство за подаване на форзац, машина за лепилно скрепване Vareo и тристранен нож InfiniTrim. Оборудването, което се управлява от работната система на Connex, ще бъде допълнено от линията за производство на книги Müller Martini Diamant MC Digital и машината за производство на корици на Kolbus DA 270 в онлайн печатницата на компанията.

Schätzl печата изцяло дигитално от 2015 г. насам, като 100% от продуктите на компанията са поръчани чрез онлайн платформа, а 75% от продуктите са произведени в един единствен екземпляр. Освен сватбени и поздравителни картички, облагородени с фолио или лак, печатницата е специализирана в производствата на фотоалбуми и персонализирани детски книги в сегментите на меката и твърда корица. Schätzl произвежда около 95% от обема си за онлайн клиенти по целия свят. Понастоящем семейният бизнес, основан през 1981 г., в който работят 100 души, използва няколко системи с по-ниска степен на автоматизация за тази цел. "Въпреки това, тъй като основният ни фокус е върху напълно автоматизирани процеси, а ние се нуждаем от мащабен и автоматизиран капацитет поради сезонните колебания, особено за коледната търговия, затова потърсихме ново решение", казва UlrichSchätzl.
 
Michael Uhl (административен ръководитела) описва системата VBA / Vareo / InfiniTrim като "точно това, от което се нуждаем." както е описано от Мюлер Мартини в стратегия 4.0. "
 
Новата система, която ще бъде пусната в експлоатация през лятото, се управлява от работната система Connex. „Това е дори по-важно за мен, отколкото отделните машини, тъй като тя е в основата на нашето мрежово производство, което е абсолютно необходимо“, споделя UlrichSchätzl. „Connex осигурява отлична подкрепа за нашата стратегия, наречена „Schätzl 4.0 ”.
 
Споразумението за закупуване на новите системи бе подписано по време на изложението Hunkeler Innovationdays в Люцерн, където Мюлер Мартини направи своята световната премиера. Преди подавачите за форзац се използваха само в класовете машини с висока производителност. Сега, обаче, Muller Martini дава възможност да се произвеждат инлайн книжни блокове с форзац в ултра-къси тиражи. Тази нова конфигурация на машината, разработена в съответствие с философията на Muller Martini Finishing 4.0, осигурява на биндерите основното предимство, че може да се произвежда ултра-къси тиражи от дори едно копие за една поръчка, много по-икономично, не само с мека, но вече и с твърда корица.
 
Досега производството на една книга в малки тиражи често включваше много ръчна работа, дължаща се на различните производствени стъпки като залепването на форзац на предната и задната част на книжния блок. Новото решение на Muller Martini означава, че целия производствен процес на подготовка на книжни блокове за твърди корици е напълно автоматизиран.
 

От ляво на дясно: HansLeuenberger(MullerMartini), MichaelUhlUlrichSchätzlPeterStein(MullerMartini) и BrunoMüller(CEOMüllerMartini) на изложението HunkelerInnovationdaysв Lucerne.