CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Your strong partner.

Do you have questions?
Contact us.

Your strong partner.

Muller Martini France S.A.S.
Zone Industrielle «Les Glaises» 14
Avenue du 1er Mai 91127 Palaiseau Cedex France

For more information contact your local agency.

Show map

Request download

Peti FlexLiner u četiri godine

S obzirom da njihov volumen prospekata raste bez zaustavljanja, tvrtka Prospekt Versand Service GmbH (P.V.S.) je u pogon uzela i peti FlexLiner. Od ožujka u njihovoj tvornici u mađarskom gradu Sopronu u upotrebi stoji jedanaest sistema umetanja priloga tvrtke Müller Martini.

1,488 milijarde prospekata u godini 2014., 1,690 mrd. 2015., 1,870 mrd. 2016., 2,050mrd. 2017., 2,240 mrd. 2018. – broj prospekata koje P.V.S. obrađuje za kupca u više europskih država pokazuje godinama samo u jednom smjeru i to prema gore. „Prospekti su zato tako popularni, zato što se dostavljaju na kućna vrata, često puta leže više dana u kućanstvu, najčešće ih koristi više osoba, a čovjek si može uz kavu ugodno pogledati i usporediti različite ponude – bez da mora uključivati elektronički uređaj“, direktor firme P.V.S. Erich Romano objašnjava model uspjeha. 
 
To se osniva ne modernom produkcijskom procesu s visoko automatiziranim sistemima. Aktualno su u gradu Sopronu blizu austrijske granice u upotrebi deset strojeva za umetanje priloga tvrtke Müller Martini: četiriFlexLiner, tri Biliner, dva AlphaLiner i jedan Integro. Tijekom ožujka dolazi uz to i peti FlexLiner od 2015. «Tehnika naših FlexLinera se već dokazala, a ja sam s njima skroz zadovoljan. Zato je bilo logično da ponovo uložimo u taj model stroja za umetanje priloga.», objašnjava Erich Romano svoju najnoviju odluku o investiciji. 
 
Najnoviji FlexLiner raspolaže s jedinicom za lijepljenje, kako bi istovremeno s umetanjem karte lijepila na prospekte – što se prema direktoru traži od kupaca u rastućoj mjeri. Do tada je P.V.S. lijepio karte isključivo offlinena specijalnim strojevima. To će se i dalje tako raditi, zbog čega je uspješno poduzeće pored petog FlexLinera u pogon stavila i novu offlinejedinicu za lijepljenje s križnim slagačem Robusto tvrtke Müller Martini. Time izrađeni prospekti idu nakon toga na FlexLiner-linije 1 do 4.


Erich Romano: „Apsolutno nema smisla, da se ponovo oslanjaju samo na FlexLiner.“