CONTACT US - CLICK HERECONTACT US - CLOSE HERE 

Your strong partner.

Do you have questions?
Contact us.

Your strong partner.

Muller Martini France S.A.S.
14 Avenue du 1er Mai
Z.I. les Glaises 91127
Palaiseau Cedex

For more information contact your local agency.

Show map

Request download

AS Printon нова пазарна среда с KM 610A

Новият биндерMuller Martini KM 610Aс маркатаKolbus гарантира, че AS Printon, разположен в столицата на Естония Талин, може да произвежда много по-икономичнокнижни блокове.

Новият KM 610A се използва в производственият цех на AS Printon, който е изцяло ремонтиран през 2018 г., не само за цифрово изработване на книги с меки корици, като например указания за употреба, дневници и учебници, но също и за производството на книжни блокове с твърда корица. Тези продукти се изработват или на BF 512, или на концева шивачка Ventura MC 160 (виж карето).
 
До началото на 2018 г. AS Printon печата само с офсетов метод. Стартирала през 2000 г., операцията за пълно обслужване навлезе в дигиталната ера, с услуги за предпечат, печат и гъвкави довършителни процеси, каза мениджърът на производството Tarmo Orasmäe. „Четиридесет процента от нашите книги са отпечатани в черно и бяло, с тираж от 1000 до 1500 копия на заглавие. Цифровият печат е много по-ефективен при печатане на малки тиражи. ”
 
Преди всичко, по-кратките времена за обработване на поръчки доведоха до по-кратки срокове за тяхното изпълнение. „Успяхме да намалим броя на стъпките, включени в цифровото производство на книги от седем на три“, казва директорът по продажбите и член на борда JaanVainult. "Също така бързият работен процес означава по-малко усложнения и по-добри цени за по-малките тиражи."
 
В допълнение към новата дигитална печатна машина Canon Colorstream, която в момента се използва само за черно-бял печат, но ще бъде на разположение и за пълноцветен печат след бъдещ ъпгрейд, значителна част от много по-краткия работен процес се дължи на биндера KM 610A с подавач за форзац и тристранен нож HD 143.P, който е пуснат в експлоатация през февруари 2018 година.
 
AS Printon значително подобри пазарните си перспективи със своя нов биндер Kolbus и съществуващата Pantera с колонаборна машина от Muller Martini за производство на меки корици и разчита на техника от производителите на двете машини от основаването на компанията. „С швейцарската брошура и „Ota-Вinding” вече можем да предложим две допълнителни опции и в резултат на това бързо придобихме нови клиенти“, казва Tarmo Orasmäe.

Отдясно: Яан Вайнълт, Тармо Орасмяе, Урмас Кадак (местен мениджър на Хайделберг Естония, местното представителство на Мюлер Мартини) и Джон Янсен (мениджър на Мюлер Мартини Нордик) на пред KM 610A.