TNM Print: Нов Diamant MC с Ribbon и BLSD




TNM Printв Chlumec nad Cidlinou в Чешката република оборудва своята книжна линия Diamant MC от Müller Martini с допълнителни периферни системи, за да увеличи производителността и ефективността на съществуващата система.

Намаляването на обема на тиражите, от една страна, и нарастващите разходи за персонал, от друга, принуждават печатниците да увеличат автоматизацията. TNM Print реагира на тази тенденция и ще разшири своята линия за книги Diamant MC през февруари 2021 г. с машина за поставяне на читателска лента и BLSD стекер за книги от Müller Martini.

50 процента твърди корици
Компанията е в състояние да се възползва от предимствата на цялостното производство, особено когато става въпрос за производство на висококачествени брошури, книги, каталози и списания. TNM Print отдава голямо значение на висококачествената довършителна работа и подобряване на печата, за да отговори на изискванията на издателствата и индустриалните клиенти.

Въпреки международния си фокус, средният тираж на книгите сега е около 2500 копия. В довършителния отдел 50 процента от обема на поръчките са с твърди корици и 25 процента от продукти с меки корици - останалото са брошури, изработени с телово подшиване.

Висока инвестиционна сигурност
Линията за книги Diamant MC успешно работи в TNM Print от 2014 г. Благодарение на модулния си дизайн системата може лесно да бъде разширена - което подчертава високата инвестиционна сигурност на решенията на Müller Martini. По-специално ръчното вмъкване на читателски ленти отнема много време и следователно е скъп процес. Дори приспоменатите средни тиражи, трябва да се добавят около 20 работни часа за ръчното им поставяне.

От следващия февруари тази задача ще бъде поета от машината за поставяне на  читателска лента Ribbon, която ще бъде интегрирана в Diamant MC и ще бъде управлявана директно чрез книжната линия. Високото ниво на автоматизация на машината намалява времената за настойки и обещава бърза възвръщаемост на инвестициите. Стекерът за книги BLSD ще поеме функцията на краен компонент в книжната линия, като по този начин значително ще намали натоварването на служителите на TNM Print при извеждането на готовите продукти.

Това е типичен пример за това, как системите на Müller Martini могат да се развиват според изискванията на пазара. Ето защо чешката печатница вече обмисля допълнителни възможности за своя Diamant MC.